Karriär

Teknisk Skribent

Teknisk skribent för framtagning av manualer

Vill du tillhöra ett familjärt industriföretag med platt organisationsstruktur och stora utvecklingsmöjligheter? Vill du vara en del av ett kunnigt gäng som tar ansvar för hela produktionskedjan? Då kan Lämneå Bruk vara arbetsplatsen för dig!

Vi tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva tråddragningsmaskiner med hög kundanpassning. Med lång erfarenhet av industrin och med en passion för service har vi möjlighet att erbjuda våra kunder innovativa och teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. Alla maskiner tillverkas på plats utanför Ljusfallshammar, men våra kunder finns över hela världen.

Om rollen

Tillsammans med en kollega kommer du ansvara för att skriva och revidera manualer för våra maskiner. Ni tar både fram helt nya manualer för nya maskintyper, men skriver även om och reviderar redan existerande manualer. I och med att Lämneå Bruk bygger maskiner utefter varje kunds önskemål så är varje maskin unik, och det finns därför ett kontinuerligt behov av att anpassa tidigare manualer.

Syftet med din roll är att bidra till kundnöjdhet och service i toppklass. För att lyckas med detta krävs det att du som teknisk skribent håller kontinuerlig kontakt med kollegor från olika avdelningar, i syfte att skapa dig en så bra förståelse som möjligt för våra maskiner och vår verksamhet. Det kommer bidra till att manualerna du tar fram är till nytta för kunden.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Skriva tekniska manualer
  • Anpassning och revidering av existerande manualer
  • Kontinuerlig kontakt med de olika avdelningarna för att skapa dig en förståelse för maskinerna och verksamheten
  • Övrig administration och förbättringsarbete kopplat till rollen
Om dig

För att passa i denna roll behöver du vara en prestigelös person som trivs med att skriva långa texter på svenska och engelska. Vidare är du strukturerad, pedagogisk och nyfiken. Du brinner för teknik och vill förstå hur olika delar hänger ihop. Du kan sedan på ett tydligt och strukturerat sätt förklara detta för andra.

Du behöver relevant utbildning för tjänsten, exempelvis till teknikinformatör, eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.

För att vara kvalificerad för rollen behöver du ha:

  • Relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet
  • Ett stort intresse för teknik
  • Förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare arbetslivserfarenhet inom teknisk industri, exempelvis som reservdelsförsäljare
Ansökan

Skicka in en intresseanmälan genom ansökningsformuläret nedan eller till HR@lamnea.se med ämnet ”Ansökan teknisk skribent”. Skicka gärna mer CV och personligt brev. Urval sker löpande, så ansök redan nu. Vi ser fram emot din ansökan!

Bli en del av oss

Varför Lämneå Bruk?

Ansvar för hela produktionskedjan
Ansvar för hela produktionskedjan

Lämneå Bruk ansvarar för varje del av produktionskedjan, från design till färdig produkt. Detta innebär att du som Lämneå brukare har möjlighet att ta del av varje produktionssteg och se slutresultatet av ditt arbete.

Ett omväxlande arbete
Ett omväxlande arbete

Vi kundanpassar alla våra maskiner, vilket leder till en varierande vardag för våra anställda. Det innebär att vi måste ta vara på våra kunskaper, samtidigt som vi ständigt utvecklas och tar del av nya teknologiska lösningar.

Flexibla arbetstider
Flexibla arbetstider

På Lämneå bruk har du möjlighet att styra din egen arbetstid i den mån det fungerar med ditt arbete. Vi tillämpar även betald övertid för alla våra medarbetare – oavsett tjänst.

Utvecklingsmöjligheter
Utvecklingsmöjligheter

Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt! I vår organisation finns det många exempel på personer har tagit på sig nya uppdrag och bytt roller internt.

En familjär kultur
En familjär kultur

Letar du efter en jordnära arbetsgivare med stark familjekänsla så har du hittat helt rätt. Vi värdesätter hög tillit mellan organisation och anställd, och vill att varje medarbetare ska ha möjlighet att påverka med innovativa idéer.

Geografiskt läge
Geografiskt läge

Vårt geografiska läge utanför Ljusfallshammar innebär en naturnära arbetsplats och en frisk omgivning som välkomnar till skogspromenader på rasten. På grund av vårt läge behöver nästan alla medarbetare ta sig med bil till jobbet, vilket är varför vi erbjuder kostnadsfri laddning av el-bilar.

Kontakta vår HR-avdelning

Vi ser fram emot att höra från dig!

Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
✅ Tack, vi har fått din jobbansökan!
❌ Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades.
Mask Group Blue
Upper arrow