Våra Medarbetare

Kenneth Carlsson

Kenneth Carlsson

Materialframställning

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för dig?

Jag började här för 8-9 månader sedan. Jag jobbar idag på kapen där jag framställer material med bandsåg. Jag har nära kontakt med inköp om det är något material som saknas och när logistik får in det så ser jag i affärssystemet vart det ligger, vad som ska göras med det och vart det i nästa steg ska läggas. Idag har jag cirka 1200 bitar som ska kapas i min orderlista.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

Det roligaste är att försöka få till ett flyt i arbetet. Jag har alltid gillat att arbeta inom industrin och den historia som finns där. Framförallt här där industrin funnit sedan 1700-talet i Lämneå. Jag trivs också bra med den självständighet som den här typen av arbete innebär. Jag tycker även det är skönt med fria tyglar kring arbetstiden.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Det mest utmanande är att vara med och idag tillverka en maskin som jag i tidigare arbeten har kört. Det blir något jag är van vid men från en annan del av produktion. Jag har jobbat som tråddragare i 36 år innan jag kom hit och nu får jag tänka om för att tillverka maskinen jag tidigare har kört.

Vad har du för bakgrund som har lett dig till din nuvarande tjäst?

Jag har tidigare jobbat på en industri i Katrineholm men den största delen av mitt arbetsliv har jag jobbat inom tråddragning i min hemort Sandviken. Jag började där som hasplare direkt från gymnasiet. På den tiden var jag lite mer morgontrött men jag trivdes bra med arbetet direkt.

Hur skulle du beskriva Lämneå Bruk som arbetsplats?

Lämneå är som vilken industri som helst, jag känner mig hemma här. Den största skillnaden från andra industrier jag har varit i är att här kan man se VDn ute i arbetskläder i verkstaden. Tidigare har dem suttit längre bort på ett kontor men här kommer Jonas in och pratar rätt som det är. Det tycker jag är positivt!

Hur ser du på din framtid hos Lämneå Bruk?

Som sagt så trivs jag inom industrin så jag hoppas på att avsluta min karriär här!

Upper arrow