Våra Medarbetare

Jonas Valfridsson

Jonas Valfridsson

Produktionschef

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för dig?

Alla arbetsveckor är olika. Nya utmaningar liksom. Jag jobbar ju som produktionschef och har gjort det i några år nu tillsammans med vår andra produktionschef, Mathilda. Som produktionschef ser man till att alla har någonting att göra och att allting flyter på och att vi följer våra leveranstider. Även att vi gör jobbet på ett ekonomiskt och produktivt sätt.

Vad tycker du är roligast med ditt jobb?

Det roligaste skulle jag vilja säga är att det händer något nytt hela tiden. Ja, det dyker upp nya saker hela tiden. Det kan vara allt ifrån personalfrågor till problem med en maskin till att en kund ringer. Liksom väldigt varierande. Det är inte direkt enformigt, haha.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

Utmanande är väl just det att det är så många olika delar. Det kan vara väldigt invecklade saker, allt ifrån personalfrågor till tekniska frågor och hela den biten. Och stor press skulle jag vilja säga, att få ut saker och få till det på ett effektivt sätt. Att hålla ihop allt.

Vad har du för bakgrund som har lett dig till din nuvarande tjänst?

Jag gick el och automation på Curt Nicolin Gymnasiet och hade praktik här ifrån skolan i några månader. Sen blev jag erbjuden jobb som elektriker direkt efter skolan och har varit här sedan dess. Så jag började som elektriker och efter några år blev jag avdelningschef på mek-sidan tillsammans med en till kollega. Jag jobbade där ett litet tag. Sen slutade avdelningschefen här inne på el-sida och så frågade de om jag var intresserad av det och så hoppade jag på det istället. Det körde jag i några år på och sen blev jag tillfrågad att bli produktionschef tillsammans med Mathilda. Jag tackade ja till det och här är jag nu. Jag har jobbat här i 11,5 år nu.

Hur skulle du beskriva Lämneå Bruk som arbetsplats?

Rolig. Händer mycket saker hela tiden. Det känns som att vi alltid har något nytt på gång. Vi vill alltid ligga i framkant när det kommer till tekniska lösningar och så. Lämneå Bruk är väldigt tekniskt lagda skulle jag vilja säg. Vi vill verkligen vara med där och vi gör mycket själva, och vi tar verkligen hand om varandras idéer och försöker att förverkliga dom.

Hur ser du på din framtid hos Lämneå Bruk?

Jag ser väl att den är ganska ljus. Vi växer ju väldigt mycket just nu. Man kan aldrig sluta utveckla och jag blir aldrig nöjd. Man vill ju bli bättre och bättre hela tiden.

Upper arrow