Karriär

El-programmerare

El-programmerare

Vill du tillhöra ett familjärt industriföretag med platt organisationsstruktur och stora utvecklingsmöjligheter? Vill du vara en del av ett kunnigt gäng som tar ansvar för hela produktionskedjan? Då kan Lämneå Bruk vara arbetsplatsen för dig!

Vi tillverkar högkvalitativa, innovativa och effektiva tråddragningsmaskiner med hög kundanpassning. Med lång erfarenhet av industrin och med en passion för service har vi möjlighet att erbjuda våra kunder innovativa och teknologiskt avancerade lösningar med hög kvalitet. Alla maskiner tillverkas på plats utanför Ljusfallshammar, men våra kunder finns över hela världen.

Om rollen

Vi söker en programmerare till vårt automationsteam. Du har i denna roll ansvar för att programmera och driftsätta automatiskt styrda maskiner. Vi bygger och utvecklar både maskiner och program själva, vilket innebär att vi ständigt jobbar för att förbättra våra produkter utefter kundönskemål och egna förbättringsförslag.

I slutfasen av produktionskedjan så ansvarar du för att testköra maskinerna innan de packas ihop för leverans. Resor förekommer för att besöka kunder, främst utomlands men även inom Sverige. Under kundbesöken så driftsätter och stöttar du kunder utefter deras behov.

I arbetsuppgifterna ingår:

 • Programmera, felsöka, testköra och driftsätta tråddragningsmaskiner
 • Support och service från Lämneå (hemifrån) och hos kund
 • Elektriskt montage utefter behov
 • Resor i tjänsten
Om dig

Du har en utbildning inom automationsteknik eller el och har med fördel erfarenhet av liknande uppgifter sedan tidigare. Du är en problemlösare som har lätt för att kommunicera med dina kollegor och våra kunder. Att skruva och meka faller dig naturligt, då det ofta förkommer som en del av installationsarbetet. Du ser även förbättringsmöjligheter och lyfter fram dina innovativa idéer för dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att vara kvalificerad för rollen behöver du ha:

 • Utbildning inom automationsteknik eller erfarenhet som bedöms likvärdig
 • Erfarenhet av att ha jobbat som underhållselektriker och/eller automationstekniker
 • Tidigare erfarenhet av PLC, HMI och drivteknik (Siemens TIA portal, Starter)
 • Behärskar engelska i både tal och skrift.
 • Körkort för bil

Det är meriterande om du har:

 • Gedigen erfarenhet av arbete som underhållselektriker och/eller automationstekniker
 • Kunskap i andra märken som Allen Bradley, Mitsubishi, Beijer och Lenze
Ansökan

Skicka in CV och personligt brev genom ansökningsformuläret nedan eller till HR@lamnea.se med ämnet ”Ansökan El-programmerare”. Urval sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningen inleds med 6 månaders provanställning i from av en visstidsanställning.

Bli en del av oss

Varför Lämneå Bruk?

Ansvar för hela produktionskedjan
Ansvar för hela produktionskedjan

Lämneå Bruk ansvarar för varje del av produktionskedjan, från design till färdig produkt. Detta innebär att du som Lämneå brukare har möjlighet att ta del av varje produktionssteg och se slutresultatet av ditt arbete.

Ett omväxlande arbete
Ett omväxlande arbete

Vi kundanpassar alla våra maskiner, vilket leder till en varierande vardag för våra anställda. Det innebär att vi måste ta vara på våra kunskaper, samtidigt som vi ständigt utvecklas och tar del av nya teknologiska lösningar.

Flexibla arbetstider
Flexibla arbetstider

På Lämneå bruk har du möjlighet att styra din egen arbetstid i den mån det fungerar med ditt arbete. Vi tillämpar även betald övertid för alla våra medarbetare – oavsett tjänst.

Utvecklingsmöjligheter
Utvecklingsmöjligheter

Hos oss har du stora möjligheter att utvecklas och lära dig nytt! I vår organisation finns det många exempel på personer har tagit på sig nya uppdrag och bytt roller internt.

En familjär kultur
En familjär kultur

Letar du efter en jordnära arbetsgivare med stark familjekänsla så har du hittat helt rätt. Vi värdesätter hög tillit mellan organisation och anställd, och vill att varje medarbetare ska ha möjlighet att påverka med innovativa idéer.

Geografiskt läge
Geografiskt läge

Vårt geografiska läge utanför Ljusfallshammar innebär en naturnära arbetsplats och en frisk omgivning som välkomnar till skogspromenader på rasten. På grund av vårt läge behöver nästan alla medarbetare ta sig med bil till jobbet, vilket är varför vi erbjuder kostnadsfri laddning av el-bilar.

Kontakta vår HR-avdelning

Vi ser fram emot att höra från dig!

Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
Max file size 10MB.
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.
✅ Tack, vi har fått din jobbansökan!
❌ Hoppsan! Något gick fel när formuläret skickades.
Mask Group Blue
Upper arrow